Діти Київської Архиєпархії молитовно приєднались до всесвітньої молитви на вервиці

18 жовтня 2019 року, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, діти Київської архиєпархії молились вервицю в рамках всесвітньої молитви «Мільйон дітей моляться вервицю», яку започатковував Святіший Отець Папа Франциск.


Святіший Отець Папа Франциск проголосив місяць жовтень 2019 року надзвичайним місійним місяцем та бажає спрямувати цьогорічну молитовну ініціативу в русло місійності, де діти будуть молитися за всіх місіонарів і численні покликання до цього стану, а також за мир і єдність у світі. З благословення Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава до цієї всесвітньої ініціативи Святішого Отця Папи Франциска долучились також діти та молодь із єпархій та екзархатів нашої Церкви.
Зокрема, у Київській архиєпархії УГКЦ організацію цієї молитви взяла на себе Катехитична єпархіальна комісія. Звертаючись до присутніх Протоєрей Петро Жук, Голова Катехитичної комісії Київської Архиєпархії УГКЦ, зазначив:«Питання єдності, миру торкають людей по цілому світі. Є труднощі, які торкають різні народи, бо цінність миру і єдності потрібні для всіх народів світу незважаючи де люди живуть і в що вони вірять». Ведучи далі душпастир звернув увагу, що і в Україні зараз війна і потрібно вимолювати мир і єдність для нашої Батьківщини. «Сьогодні наші діти очолять цю молитву. Бо для кого ми дбаємо за мир, як не за для наших дітей? Що ми залишимо для наших дітей, яку спадщину? Якщо кожен з нас задумається, що в даний момент ми не можемо спинити цю війну, але ми можемо просити, щоб Господь дарував мир», – наголосив Протоєрей Петро. Опісля діти розпочали молитву на вервиці. Кожен новий десяток вервиці провадили діти з різних парафій Київської Архиєпархії. На пам’ять про участь у молитві всі присутні отримали пам’ятні подарунки.
На завершення Протоєрей Петро Жук, подякував за участь усім присутнім: «Сьогоднішню подію не можливо, оцінити. Тому, що коли люди стають об’єднані вірою у Господа нашого Ісуса Христа і молять Його Через заступництво Його Святої Матері. То думаю, що Вона та, яка завжди була близько свого Сина занесе сьогодні наші молитви до серця свого Сина. Буде благати Його, щоб всі ці прохання, які промовляли уста наших дітей ставали дійсністю життя всіх нас».

Прес-служба Київської архиєпархії

Ми хочемо бути поруч з Вами і разом з Вами ставати кращими. Будемо раді бачитися частіше та спілкуватися з вами у соціальних мережах, а зокрема на нашій сторінці у Facebook

Хочете отримувати найважливіші новини в месенджер? Підписуйтеся на наш телеграм канал

You may also like...