Блаженніший Святослав: «Київська Архиєпархія відчуває великий брак кадрів, адже “жнива великі, але робітників мало”»

«Дуже прошу тих, хто сьогодні молиться разом з нами: помоліться за покликання до священичого та монашого стану, зокрема на теренах нашої Київської Архиєпархії», – такими словами 12 лютого 2021 року, Блаженніший Патріарх Святослав, звернув увагу вірних на потребу нових покликань до священства на теренах Київської Архиєпархії.Під час проповіді у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, Глава Церкви звернув увагу вірних зокрема на розвиток Київської Церкви у контексті нових дияконських свячень. Патріарх зауважив, що цього дня у Церквах читають Євангельський уривок про місто, яке є нагорі та не може сховатися, яке має сяяти Божим світлом. «Сьогодні споглядаємо на наш сяючий Божим світлом Золотоверхий Київ. Київська Церква, наша Київська Архиєпархія, сьогодні в Патріаршому соборі засяє в особливий спосіб. Чотири нових диякони є світлом наших живих парафій Київської Архиєпархії. Адже вони тут народилися, вони тут виросли, вони тут стали християнами, вони тут почули Боже покликання. Тут, у Київській Трьохсвятительській духовній семінарії, яка сьогодні святкує своє свято, вони дозріли в покликані. Від сьогодні вони будуть причасниками дияконії, тобто служіння, яке людині 21-го століття хоче чинити сам Господь наш Ісус Христос», – наголосив Блаженніший Святослав.

Ведучи далі, Отець і Глава Церкви пояснив, що нові диякони будуть звершувати свою службу як невід’ємну частину Христового священства. «Тому, сьогодні так радіємо тими хлопцями, радіємо нашими парафіями, які дають покликання своїй Церкві. Радіють київські парафії, радіє Вишгородська парафія і вся Київська Архиєпархія, тому що вона зродила тих своїх дітей як світильників істини, про які чуємо у сьогоднішній Євангелії. Вони будуть послані назад, до того ж народу, для того, щоби звершувати служіння в Ім’я Боже».

Відтак Глава УГКЦ виразив слова вдячності Господу Богу за те, що сяє своїм світлом над кожною людиною. «У часах, коли ніби відчувається, що смерть перемагає життя, це світло продовжує сяяти та животворити кожного з нас. Ця тисячолітня Київська Церква сьогодні показується світлою, живою, повною життя і благодаті Святого Духа. Ця Церква зберігає те саме навчання і ту саму Віру, якою сяяли три Святителі – Вассилій, Григорій та Іван».

Продовжуючи Патріарх висловив подяку священникам Київської Архиєпархії, які зродили нові покликання, над ними чували і скерували до семінарії. «Сьогодні вітаю зі святом усю Київську семінарійну спільноту. Дякую за вашу спільну працю, спільну молитву, за те що ви кожного дня вчитеся світити Божим світлом. То про вас сьогодні каже Христос: «Ви є світло світу». Нехай світ бачить ваші добрі вчинки та славить вашого Бога, у Якого ви вірите, Якому ви хочете посвятити своє життя. Дякую ректорату, отцям, сестрам, вихователям, викладачам нашої семінарії», – сказав Блаженніший Святослав.

Завершуючи своє слово Глава Церкви подякував усім, хто підтримує Київську семінарію, хто за неї молиться, жертвує та робить все для того, щоб вона розвивалася. «Дякую особливо нашому братству Лицарів Колумба, які завжди дбають про нашу семінарію, які кожного року виділяють окремі стипендії для того, щоб наші семінаристи мали можливість навчатися, жити, та звершувати свій шлях до священства. Сьогодні дякуємо Господу і цим трьом Святителям, які є покровителями нашої семінарії. Їхнім голосом – світлом Христової Церкви. Кличемо всіх хлопців, щоб йшли до нашої семінарії.Нам так потрібні світичі, які б сьогодні понесли слово Христової істини в наш народ. Наша Київська Архиєпархія відчуває великий брак кадрів, адже “жнива великі, але робітників мало”. Дуже прошу тих, хто сьогодні молиться разом з нами, хто сьогодні чує мої слова: помоліться за покликання до священичого і монашого стану, зокрема на теренах нашої Київської Архиєпархії. Нехай нашими словами, працею та нашим служінням буде прославлений наш Триєдиний Бог – Єдиний у своєму Божестві та Троїчний в Особах. Нехай нашими ділами, нашими думками, нашими бажаннями буде прославлене Святе Боже Ім’я Отця  і Сина і Святого Духа. Амінь».

Опісля Отець і Глава УГКЦ надав слово представникам Лицарів Колумба, які своєю чергою передали шість нових стипендій для семінаристів Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

Прес служба Київської Архиєпархії

You may also like...