В Житомирі освятили новий храм УГКЦ

22 листопада 2015 р., Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав здійснив чин освячення новозбудованого храму «Введення в храм Пресвятої Богородиці» УГКЦ у Житомирі.

Безымянный

В Житомирі Предстоятеля УГКЦ, зустріли духовенство і вірні, які прибули на цю історичну подію. Протоієрей Віталій Сидирук привітав Блаженнішого Святослава на Житомирській землі, та просив молитви та Благословення. Опісля розпочали чин освячення храму та нового престолу.

Очоливши молитву Блаженніший Святослав разом з чисельними священиками освятили місце для молитви свяченою водою. Духовенство помолились відповідними молитвами та здійснили приписані обряди, якими освячується новий храм. Тоді ж в новому престолі заклали частички святих мощей. Опісля вже на освяченому місці звершували Божественну Літургію.
Проповідуючи Слово Боже Верховний Архиєрей звернув увагу на глобальне питання «Як Бог ставиться до мене?» За Його словами це питання турбує багатьох людей впродовж тисячоліть, особливо тоді коли людина знаходиться в стані гріха. Блаженніший зауважив, що чудову відповідь на це питання дає Євангеліє про милосердного самарянина: «Відношення Бога до грішника це є милосердя – милосердя яке спасає, лікує і повертає до життя» За словами проповідника, у Євангелиста Луки слово «змилосердився», означає у грецькій мові зворушення усіх внутрішніх органів, що вказує не лише на почуття: «Це внутрішнє зворушення зблизило самарянина до того чоловіка. Більше того, те милосердя є рятівним!» – наголосив проповідник.
Ведучи далі Предстоятель УГКЦ зауважив: «Справжня любов є діяльна і проявляється як милосердя. Така любов зворушує нас і веде нас до Бога, через нашого ближнього. Неможна любити Бога, якого ми не бачимо, коли ми не зворушуємо своє серце, душу та всі наші сили, коли бачимо людську біду» – сказав Патріарх.
«Ми сьогодні зібралися тут для безперечно урочистої непересічної події. Ми з вами урочисто освятили новоспоруджений храм при монастирі сестер Святого Василія Великого в Житомирі. В цих глибоких молитвах на освячення храму, ми просили у Господа Бога щоби цей храм став пристанищем знедоленим і лічницею усіх недужих. Іншими словами, сьогодні Господь Бог як той самарянин, прийшов до нас в знедолених, поранених, на наших життєвих дорогах. Прийшов щоби нас з вами обдарувати ласкою свого милосердя. Ми з Вами, вірні християни повинні бути у Церкві слугами, які помагають і лікують тих, хто є поранений і зболений».
Звертаючись до сестер Васильянок, Блаженніший висловив прохання: «Нехай цей храм завжди буде відкритий перед потребуючими… Будьте першими учительками того служіння, яке сьогодні часто називаємо технічним словом «соціальне служіння». Ми повинні показати людям XXI століття Боже Милосердя» – завершуючи проповідь наголосив Отець і Глава УГКЦ.
По завершенні Божественної Літургії було зачитано декрет, яким було призначено ієрея Остапа Дудака служителем в цьому храмі.
Опісля також зачитали грамоти, якими було нагороджено окремих осіб, які в особливий спосіб долучились до будівництва нового храму УГКЦ в Жмтомирі.
На завершення духовенство та вірні УГКЦ в Житомирі подякували Блаженнішому Святославу за очолене торжество.

Прес-служба Київської архиєпархії

You may also like...